GOD JUL'A

Lokaltid 15.31

Heihå, da var min første amerikanske jul overstått! 

Fredag den 18. desember hadde vi siste eksamensdag, og den etterlengtede ferien var i gang. Vårt hus ble pyntet allerede i slutten av november, og selv om vi ikke gikk helt av skaftet under pyntingen, kan jeg ikke si det samme om mange av de andre husene i området. Her er det visst en greie å dra ut å kikke på andre hus sine julelys, så vi bestemte oss for å gjøre det. Det er helt sinnssykt hvordan noen drar julepyntingen ut til det maksimale, et hus vi kjørte forbi hadde faktisk en egen radiostasjon som matchet lysene - altså et lysshow i hagen. Temperaturen her har også vært noe helt for seg selv, hele uken har vi hatt hele 23 grader. De pleier vanligvis ikke være så varmt sier de, men du ser ikke meg klage! 

Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb2 preset
I løpet av uken har vi både vært og hatt besøk av familiemedlemmer på forskjellige julesammenkomster. De består for det meste av masse mat og snakk, og gjerne en gavelek som kalles "dirty santa", som går ut på at man kan stjele andres pakker.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with g3 presetProcessed with VSCOcam with g3 preset
Lille julaften var det meldt storm, så jeg og vertsmor stod opp tidlig for å sikre oss diverse matvarer i butikken. Jeg fikk ikke lov til å dra på besøk eller få besøk den dagen, i og med at vi ikke visste hvor ille stormen skulle bli - noe som var litt kjipt, for da ble det bare til at vi satt hjemme hele dagen. Litt utover kvelden begynte det å lyne,regne og tordne heftig, og vi måtte slå på TV-en for å følge med på tornadovarselen som viste hvilke områder som var i faresonen. Vi har et tilfluktsrom vi kan dra til i nødstilfeller, men heldigvis gikk ikke tornadoen i vår retning. En time unna oss var det mange som mistet hjemmene sine, og en liten gutt på syv år som mistet livet. Utrolig trist, og veldig skummelt å tenke på!

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Jentekveld med cheerlaget! Så mange koselige jenter. Vi skal ha basketballtournament 28-29. desember, så det ble en god del timer med øving på en dans vi skal ha under en halftime. Jeg er så ukoordinert at det er helt flaut ;) men det går bra, skylder på at jeg er utlending.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset
Og så - den beste nyheten til sist; vi har fått oss nytt familiemedlem. Andre juledag dro vi til Columbus i Mississippi for å kikke litt i butikker og kjøpe mat, og helt spontant fant jeg og vertssøster ut at vi ville ha et marsvin, så vi gikk likegodt og skaffet oss et. Er litt usikker på navn enda, men så langt er det Laquisha som står høyest opp på lista. 

I dag står enda en julesammenkomst for tur, og jeg skal lage grøt (fra Toropose, når det er sagt) med hemmelig mandel og skittles som premie, siden jeg ikke har funnet marsipan noe sted her. Nyt julen videre!!

 

#utveksling #USA 


  0 kommentarer på "GOD JUL'A"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Hei! Jeg heter Tekla og skal være utvekslingsstudent i Millport, Alabama i skoleåret 15/16. Jeg reiser med Explorius, ICES. Håper du har lyst til å følge året mitt i statene, og om du lurer på noe er det bare å spørre!

+ Legg meg til som venn
I N S T A G R A M
Design laget av Julie Viktoria

ANDRE UTVEKSLINGSBLOGGER 2015/16:
Kamilla - Michigan
Maren - Oklahoma
Anna - California
Sara - North Dakota
Silje - Utah
Gjermund - Washington
hits